Jelenlegi hely

ÁFA törvényváltozások

 

Általános forgalmi adó

Elektronikus számlázás

Elektronikus számlának minősül az a számla, amely tartalmazza az áfa-szabályozásban kötelezően előírt adatokat, és amelyet elektronikus formában bocsátottak ki és fogadtak be. A formátumot az adóalany választja meg: elektronikus számlának minősülhet az e-mail pdf melléklettel is.

Az elektronikus számlázás alkalmazhatóságának továbbra is feltétele a számlát befogadó beleegyezése, hiszen a számla befogadásának a számlát befogadó részéről technikai feltételei vannak.

A papíralapú és az elektronikus számlák közötti különbségek megszüntetése érdekében, azonos feltételeknek kell megfelelni. Ezért a számla kibocsátásának időpontjától a számla megőrzési idejének végéig biztosítani kell:

  • a számla eredetének hitelességét
  • adattartalmának sértetlenségét
  • olvashatóságát

Nincs kötelezően előírt módszer, az adóalanyok határozzák meg, hogy milyen módon biztosítják a fenti követelményeknek való megfelelést.


Az oldalon olvasható információ tekintettel a témakör kiterjedtségére nem érint minden a témakörrel kapcsolatos részletet.

Amennyiben szeretne teljes körű felvilágosítást kapni az Önt érintő témakörrel kapcsolatban kérjük küldje el elérhetőségét, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 kapcsolat